tečaj klasične masaže

Tečaj klasične masaže – teoretični in praktični del

Se zanimate za tečaj klasične masaže? Čeravno obstaja veliko raznolikih tehnik masiranja, pa je največ povpraševanja še vedno po klasiki – celostni obravnavi celega telesa. Klasične tehnike mora tako zagotovo obvladovati prav vsak, ki se ukvarja z masažo, saj gre za osnovo oziroma temelj za vsakogar, ki želi delati kot maser ali maserka. Ravno tako pa je takšno izobraževanje primerna možnost za vsakogar, ki ga to področje zanima, ne glede na to, ali se z njim ukvarja zgolj ljubiteljsko oziroma za hobi.

50-urni tečaj klasične masaže

Tečaj klasične masaže se začne s teoretičnem delom, saj je najprej treba imeti dobro teoretično znanje o delovanju človeškega telesa in njegovi anatomiji, da se lahko potem naučimo raznih praktičnih metod in tehnik sproščanja določenih delov telesa. Prvi dan izobraževanja je tako namenjen predavanju o celicah, tkivih, koži, fascijah in dihalih, predvsem pa anatomiji človeškega telesa, lokomotornega aparata in obliki kosti in sklepov ter razumevanju zvez med kostmi. Teoretična predevanja se nato nadaljujejo tudi drugi dan, ko udeleženci izvejo vse potrebno o funkcijah mišičnega ter živčnega tkiva, pa tudi o krvožilnem in limfnem sistem ter čutilih in žlezah.

Teoretične osnove se nadaljujejo tudi tretji dan, ko se začne tudi praksa – spoznavanje temeljnih tehnik, ki se uporabljajo pri masiranju spodnjih udov oziroma nog. V naslednjih dneh se udeleženci posvetijo še masiranju hrbta ter masiranju zgornjih udov oziroma rok, pa tudi masiranju  prsnega koša in trebuha.

Tako udeleženci pridobijo čisto vse potrebno znanje, ki ga v zadnjih dneh izobraževanja še dodatno utrdijo s ponovitvijo prikaza tehnik in vajami, na katerih lahko predavateljem postavijo tudi vsa potrebna vprašanja. Na koncu udeležence zadnji, to je šesti dan izobraževanja, čaka še izpit, po opravljenem izpitu, ki je sestavljen tako iz teoretičnega kot iz praktičnega dela, pa prejmejo še diplomo o tem, da so tečaj klasične masaže uspešno opravili in imajo vse potrebno znanje, da lahko s tem delom nadaljujejo samostojno oziroma se zaposlijo na tem področju.

Certifikat NPK maser/maserka

Tečaj klasične masaže udeležencem da vse potrebno znanje za opravljanje samostojnega dela kot maser ali maserka. Zaradi tega takšno izobraževanje predstavlja tudi odlično osnovo za pridobivanje certifikata nacionalne poklicne kvalifikacije – NPK maser/maserka. Takšen certifikat je možno pridobiti le s pomočjo dodatnega preverjanja znanja na izpitu pred državno komisijo, ki potrdi, da ste kvalificirani za opravljanje takšnega dela oziroma poklica. Tako bo ustrezna usposobljenost za masiranje udeležencu priznana tudi formalno oziroma na državni ravni.

Dobro je vedeti, da za samo opravljanje poklica maser/maserka zaenkrat takšen certifikat sicer trenutno ni potreben, vendar pa je vseeno dobro, če ga pridobite. V prihodnosti se namreč lahko zakonodaja spremeni, predvsem pa takšen certifikat vašemu znanju da dodatno težo in vam omogoči, da morda lažje najdete zaposlitev kot maser ali maserka ter da vam bodo stranke bolj zaupale. Če vas zanima opravljanje izpita NPK in pridobivanje certifikata za opravljanje dela maser/maserka, je pred tem pametno opraviti še tečaj klasične masaže, ki sledi programu NPK, tako da na njem dobite vse potrebno teoretično in praktično znanje, s pomočjo katerega boste izpit pred državno komisijo brez težav opravili in tako tudi uspešno pridobili ustrezen NPK certifikat.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja