Aquafix separator – lovilec lahkih tekočin in maščob

Kako poskrbeti za čim bolj čisto okolje in za čim bolj čiste vodne vire? Aquafix separator je naprava, ki je zasnovana ravno v ta namen. Čisti namreč odpadno vodo, preden je ta nato spuščena naprej v kanalizacijo, ponikalnico oziroma v okolje. Na tak način iz odpadne vode odstrani različne onesnaževalce, kot so lahke tekočine, olja in maščobe, ter tako poskrbi, da ti ne zaidejo v okolje ali v vodne vire, ki bi jih lahko močno onesnažili in povzročili pravo ekološko katastrofo. Že ena sama kapljica olja namreč lahko onesnaži več kot 200 litrov vode, zato je treba narediti vse, da do takšnega onesnaženja ne pride. 

Vgradnja lovilca lahkih tekočin in maščob 

Vgradnja takšnega lovilca lahkih tekočin in maščob, kakršen je Aquafix separator, je potrebna povsod, kjer bi bila odpadna voda lahko onesnažena s takšnimi vrstami onesnaževalcev. To so na primer objekti, kot so bencinske črpalke in avtomehanične delavnice, ter vse površine okrog njih. Okrog takšnih objektov je namreč odpadna voda onesnažena z različnimi lahkimi tekočinami, ki jih je pred izpustom v kanalizacijski sistem ali okolje treba iz nje odstraniti v skladu z zakonskimi standardi in predpisi, ki urejajo to področje. Zaradi tega je na iztok odpadne vode v kanalizacijo ali okolje treba namestiti Aquafix separator, ki odpadno vodo ustrezno obdela in: 

  • poskrbi za izločanje onesnaževalcev iz nje, 
  • poskrbi za to, da se odpadna voda prečisti, 
  • poskrbi, da ne pride do onesnaženja okolja in vodnih virov. 

Aquafix separator – najbolj učinkovit lovilec olj na tržišču 

Aquafix separator iz podjetja Hauraton velja za enega najbolj učinkovitih lovilcev olj oziroma lahkih tekočin na tržišči. Za to poskrbijo premišljene tehnične rešitve in zasnova, pa tudi kakovostni materiali, ki so popolnoma neprepustni. Pri tem lahko izbirate med več različnimi modeli in oblikami, ki so lahko izdelani iz jekla oziroma kovine, betona, polipropilena ali polietilena. Slednji se še posebej pogosto uporablja v industriji, saj je odporen na večino kislin in baz.  

Ustrezen model je zato vedno treba izbrati glede na potrebe in zahteve določenega načina uporaba. Vsekakor pa je pametno izbrati čim bolj učinkovitega. Če se boste odločili za Aquafix separator, bo za učinkovitost zagotovo poskrbljeno, saj je zmožen iz odpadne vode zelo dobro odstraniti tudi najmanjše delce onesanževalcev. Zaradi tega takšna naprava ne le ustreza zakonskim standardom s tega področja, ampak jih na področju filtriranja onesnaževalcev iz vode celo presega. Tako lahko rečemo, da gre resnično za kakovostno napravo, ki dobro opravlja svojo nalogo. 

Zelo pomembno pa je izbrati ustrezen model in tudi izračunati potrebno velikost takšne naprave, da bo ta res služila svojemu namenu tako, kot je treba. Pri izbiri vam lahko pomagajo tudi svetovalci podjetja Hauraton, ki vam bodo pojasnili tudi način pravilne vgradnje ter to, kako poteka vzdrževanje takšne naprave, saj je tudi to za njeno nemoteno delovanje bistvenega pomena. Če imate torej kakršna koli vprašanja o lovilcih olj in lahkih tekočin, se je najbolje obrniti na svetovalce podjetja Hauraton, saj je Aquafix separator eden od njihovih produktov, zato vam bodo znali pojasniti vse v zvezi z njim.