Električni radiator za brisače te posuši mimogrede

električni radiator za brisače

Kako deluje električni radiator za brisače in ali je kot sušilnik tudi res dovolj učinkovit, da se splača razmisliti o njegovem nakupu in ga začeti uporabljati? Je na njem možno dobro posušiti vse perilo, je takšno sušenje varno in koliko časa traja ta proces? Ali so takšni sušilniki namenjeni zgolj sušenju ali pa se takšni modeli lahko uporabljajo tudi za ogrevanje prostorov? Kako dobri so pri tem in koliko energije porabijo tako za oba procesa, torej za ogrevanje kot za sušenje?

Tako grelnik kot sušilnik

Za sušenje perila in ogrevanje kopalnice lahko uporabljate isto napravo – to je električni radiator za brisače, ki učinkovito poskrbi za njihovo sušenje, medtem pa še ogreje prostor na želeno temperaturo. Če imate v kopalnici težave s tem, kje posušiti brisače, saj za to ni prostora, oziroma se na to predvidenih obešalih ne posušijo dovolj, v kopalnici je prisotna vlaga, pa tudi neprijeten vonj po njej, potem je takšna naprava z dvema funkcijama v eni zagotovo pameten nakup.

električni radiator za kopalnico

Toplejši prostor bo poskrbel za to, da bo v njem manj vlage oziroma da bo ta manj nastajala, brisače in drugo perilo pa se bo na vašem grelniku hitro posušilo. Pri tem imajo nekateri modeli nameščena dodatna obešala, kamor obesite tisto, kar bi radi posušili, drugi pa so zasnovani v obliki lestve, kar vam omogoča, da brisače, krpe in drugo perilo obesite preko prečk na njej.

Sušenje na takšni napravi je popolnoma varno, saj je zasnovana posebej v ta namen. Za to ima tudi vse potrebne certifikate, s katerimi je dokazano, da so vse električne inštalacije v napravi dobro zaščitene in zavarovane pred vdorom vode, poleg tega pa imajo takšne naprave dandanes tudi zaščito proti pregrevanju, ki poskrbi za to, da se grelnik nad določeno temperaturo ne more segreti, saj se pred tem samodejno ugasne.

Velika učinkovitost in energetska varčnost

Električni radiator za brisače se lahko uporablja tako kot grelnik kot tudi kot sušilnik. Združuje namreč dve funkciji v enem, saj ni namenjen le sušenju perila, temveč tudi zelo dobro ogreje prostor, medtem ko skrbi za sušenje. Tako za oba procesa naprava uporablja isto električno energijo, saj oba procesa izvaja hkrati. Na tak način ni energetsko potratna, ampak je poskrbljeno za to, da energijo, ki jo uporabljate za ogrevanje, hkrati še posušite perilo.