Infuzija vitaminov za zdravje in dobro počutje

infuzija vitaminov

Si želite boljšega počutja? Morda vam lahko pomaga infuzija vitaminov. Kot namreč veste, naše telo za svoje nemoteno delovanje potrebuje raznolike snovi. Kadar se potrebe po teh snoveh povečajo, jih zgolj s prehrano težko dobimo dovolj, sploh če naša prehrana ni dovolj pestra ali pa določene vrste hrane ne jemo. To še posebno drži takrat, ko smo bolj obremenjeni, močno izpostavljeni stresnim situacijam ali imamo zelo naporen urnik. 

Poskrbite za to, da boste zdravi! 

Za svoje zdravje lahko največ naredimo sami. Infuzija vitaminov vam lahko pomaga do boljšega počutja in zdravja. Z njo lahko svojemu telesu zagotovite snovi, ki jih potrebuje. Na tak način bo vaše telo dobilo vsa ustrezna hranila v ravno pravšnji količini na najbolj enostaven in optimalen način. S tem lahko poskrbite za delovanje svojega telesa in imunskega sistema, ki bo tako bolj odporen, ob enem pa izboljšate tudi svoje psihično in fizično počutje. 

Komu vse lahko pomaga infuzija vitaminov? 

Infuzija vitaminov je oblika terapije, ki je primerna za vse, ki jih pestijo različne težave oziroma jih skrbi njihovo slabo počutje, za katerega ni posebnega zdravstvenega vzroka. To so navadno osebe, ki: 

 • so močno izpostavljene stresu, 
 • jim iz različnih razlogov primanjkuje osnovnih hranil, 
 • imajo zelo naporen urnik, 
 • so vsakodnevno močno obremenjene, 
infuzija vitaminov in mineralov
 • jih čaka veliko izzivov, 
 • imajo veliko skrbi, 
 • imajo premalo energije, 
 • slabo spijo in se ne morejo spočiti, 
 • imajo težave z delovanjem imunskega sistema, 
 • so zelo neodporne na razne vrste okužb, 
 • se velikokrat slabo počutijo. 

Preden se odločite za takšno vrsto terapije, je nujen posvet z zdravnikom. Z njim se boste podrobno pogovorili o svojem zdravstvenem stanju in počutju, kar je vsekakor nujno, če želimo, da je terapija varna in učinkovita. Če imate težave z ledvicami ali kakšno od bolezni ledvic, terapija za vas ni primerna. V primeru kakšnih drugih zdravstvenih težav, ki vas pestijo in zaradi katerih ravno tako niste prepričani, ali bi bila ta terapija primerna za vas, pa se je pametno posvetovati s svojim osebnim zdravnikom, ki najbolje pozna vašo zdravstveno stanje in bo tako najbolje znal presoditi, ali bi bila takšna terapija primerna za vas ali ne.  

Če se odločite zanjo, pa je v ta namen nujno izbrati zanesljivega in zaupanja vrednega izvajalca. Eden od kriterijev pri izbiri naj bo tudi ta, da vam tudi sam izvajalec pred začetkom takšne terapije omogoča posvet z zdravnikom, ki bo poskrbel za izvajanje terapije. Nujno je torej, da se z zdravnikom najprej pogovorite in šele nato odločite za terapijo. 

INTRAVENOZNA TERAPIJA NUTRIENTOV

Myersov koktajl za boljše počutje 

Infuzija vitaminov vsebuje tako imenovan Myersov koktajl, poimenovan po zdravniku Johnu Myersu, ki je v 60. letih prejšnjega stoletja raziskoval vpliv prehrane in drugih dejavnikov na zdravje in dobro počutje in velja za začetnika takšne terapije. Ugotovil je, da velik del hranil, ki jih zaužijemo, tudi izločimo, zato je začel razmišljati o drugačnem načinu vnosa hranil, ki bi bil bolj učinkovit. Myersov koktajl navadno vsebuje vitamine B12, B1, B3, B6 in C ter folno kislino in magnezijev klorid, lahko pa tudi različna druga pomembna hranila in minerale.