bioresonanca

Kaj je bioresonanca?

Pri zdravljenju bolezni in različnih težav se uporabljajo številne metode. Poleg uradne medicine obstaja tudi nabor tako imenovanih komplementarnih metod, med katerimi je med bolj znanimi prav metoda z imenom bioresonanca. Če vas zanima, kaj je bioresonanca, za kakšno metodo gre in za kaj se uporablja, si lahko preberete v članku, dodatne informacije o njej pa lahko najdete na spletni strani www.holistic.si/bioresonanca-ljubljana/ .

Računalniško skeniranje telesa

Kaj je bioresonanca? To je komplementarna metoda, ki se lahko uporablja poleg metod uradne medicine in pri kateri se uporablja poseben računalniški aparat, ki meri elektromagnetna valovanja v telesu in ki je zasnovan prav v ta namen. Z njim terapevt, ki je ustrezno usposobljen za to, skenira vaše telo, nato pa rezultate skrbno analizira.

Tako ugotovi morebitne nepravilnosti v delovanju telesa, ki so lahko vzrok tudi za zdravstvene ali kakšne druge težave, alergije, bolezni itd. Aparat namreč zazna tako manjše kot večje motnje v elektromagnetnem valovanju ter pokaže različne spremembe, ki se dogajajo v telesu. Metoda se uporablja tako za diagnosticiranje težav kot tudi za njihovo odpravljanje ali vsaj za lajšanje simptomov.

Kako poteka terapija?

Za to je potrebnih več obiskov pri terapevtu, pri čemer pa ni pomembno le, da se terapevt zanaša zgolj na računalniški aparat, ampak se s pacientom tudi temeljito pogovori ter tako skuša še bolj temeljito spoznati vzrok težav, zaradi katerih je pacient na terapijo v prvi vrsti sploh prišel. Terapija je sicer primerna tako za otroke kot za odrasle.

Zakaj se uporablja bioresonanca?

Omenjena metoda se lahko uporablja za diagnosticiranje različnih bolezenskih stanj in težav. Prav tako se uporablja za omilitev simptomov teh težav, pa tudi za njihovo odpravljanje. Največkrat se uporablja za:

  • odpravljanje težav z alergijami,
  • odpravljanje težav s kožo,
  • ugotavljanje različnih vnetij v telesu,
  • odpravljanje težav s prebavo,
  • premagovanje hormonskih neravnovesij itd.

Velikokrat se ljudje za to metodo odločajo tudi pri težavah, za katere uradna medicina ne najde vzroka. Pogosto je žal vzrok zanje tudi samo stresen način življenja, ki poskrbi za različna neravnovesja v telesu. Če jih želimo odpraviti ali omiliti njihov učinek na naše telo, velja razmisliti o tem, da skušamo spremeniti svoj življenjski slog, prav tako pa nam morda lahko pomaga tudi bioresonanca.