Kako poskrbeti za zaščito izdelkov pri pakiranju?

mini stretch folija

http://www.intercommerce.si/sl/katalog/stretch-folija

Na kakšen način zapakirati izdelke, da bodo na varnem pred vlago, umazanijo in prahom? Kako poskrbeti, da bo pakiranje hkrati dobro zaščitilo izdelke, po drugi strani pa nam ne bo vzelo preveč časa? Ena od zelo dobrih in učinkovitih rešitev v ta namen je mini stretch folija, ki je na voljo v različnih širinah in debelinah.

Dobavljiva je v obliki tulca oziroma koluta, ki ga vstavite v ročni odvijalnik ter tako poskrbite za bolj enostavno pakiranje. Tako bo to potekalo še hitreje, vaši izdelki pa bodo dobro zaščiteni pred vlago, umazanijo, prahom in drugimi dejavniki. Nekatere vrste pakirnih materialov imajo enako praktično vrednost, vendar pa je njihova pomanjkljivost ta, da niso prosojni in da tako ne vidite, kaj je v pakiranju.

Kakšno širino izbrati

To, kako široka je izbrana mini stretch folija, ki jo kupite, vpliva na to, kakšne izdelke boste lahko zavili vanjo. Pred nakupom zato dobro preverite njene dimenzije. Pomembno je, da je njena širina prilagojena velikosti izdelkov, ki jih nameravate pakirati. Izbirate lahko med različnimi možnostmi, največkrat pa je na voljo v širinah 100, 125 in 250 milimetrov. Pri tem velja upoštevati, da gre za zelo raztegljiv material, kar vpliva tudi na pakiranje.

Kakšno debelino izbrati

Mini stretch folija je na razpolago v različnih debelinah. Od tega, kako debela bo, je odvisna tudi njena odpornost na poškodbe in prebadanje, pa tudi njena nosilnost. Večja ko je debelina, bolje bo zavarovala izdelke. Zaradi tega je treba debelino izbranega materiala za pakiranje prilagoditi glede na to, kaj nameravate pakirati in kakšna je teža teh izdelkov. Treba je vedeti, da gre tudi v primeru, če izberete najdebelejšo možnost, to še vedno zelo tanek in lahek material, zato ovijanje vanj skorajda ne poveča teže izdelka.

Raztegljiv in prilagodljiv pakirni material

Ovijalna ročna folija je izredno raztegljiv pakirni material, ki se popolnoma prilagodi obliki izdelkov, ki jih boste ovili vanjo. Velika raztegljivost in prilagodljivost materiala vam omogoča tudi bolj enostavno in ekonomično pakiranje vseh vrst izdelkov. Hkrati pa ima tudi druge odlične lastnosti, zardi katerih je prava izbira, če iščete odličen, lahek in ne predrag material za pakiranje.