Tekoče železo res deluje!

Tekoče železo je nadvse učinkovit prehranski dodatek. Kupite ga lahko na različnih prodajnih mestih, med drugim tudi v spletni trgovini holistic.si, ki velja za eno najbolj kakovostnih na tem področju pri nas. Njihovi prehranski dodatki so namreč skrbno izbrani tako, da imajo čim boljšo učinkovitost in telesu nudijo vse, kar to potrebuje za ohranjanje zdravja.

Boljša kri na enostaven način

Tekoče železo pripomore k temu, da v najboljši meri in kar se da najhitreje preide v kri in je v tej nato dovolj hemoglobina. Slednjega navadno marsikomu primanjkuje. Če je primanjkljaj zelo velik, temu pravimo slabokrvnost ali anemija, pri čemer se pojavijo tudi drugi simptomi in znaki, ki lahko tistemu, ki ima težave z njimi, močno otežijo življenje. Zaradi tega je dejstvo, da se veliko bolje počutimo, če imamo dobro kri.

To pa je tudi razlog, zakaj nam zdravnik vedno, ko pridemo na pregled zaradi slabega počutja ali zdravstvenih težav, najprej odredi pregled krvi. Krvne preiskave namreč najbolje pokažejo, ali smo zdravi ali ne, slabo počutje pa lahko izvira tudi iz pomanjkanja določenih snovi v krvi. Če gre za pomanjkanje rdečih krvničk ali hemoglobina, si lahko pomagamo:

  • z uživanjem hrane, ki vsebuje železo,
  • z uživanjem sokov rdeče pese,
  • z izogibanju mleka in mlečnih izdelkov,
  • tako, da jemljemo tekoče železo.

Kako do boljše krvi?

pomanjkanje železa in slabokrvnost

Tekoče železo se zelo enostavno absorbira v kri, zato učinkuje hitreje kot drugi podobni dodatki, ki jih lahko kupite na različnih prodajanih mestih ali v lekarnah. Ključno pri njegovi učinkovitosti je namreč prav njegova oblika. Zaradi tega je to gotovo boljša izbira kot tablete, ki jih prav tako lahko dobite na recept ali kupite samoplačniško – slednje so namreč manj učinkovite pri absorpciji.

Hkrati pa je zelo pomembno tudi to, kakšen dodatek izberete – žal namreč niso vsi dovolj kakovostni, zato je takšen dodatek treba izbrati res skrbno, da bo ta učinkovit in da boste lahko z njegovo pomočjo izboljšali svojo kri. Najbolje je, če so mu dodani še drugi vitamini, ki poskrbijo za še boljšo absorpcijo in učinkovitost.

Takšen izdelek lahko najdete tudi na Holistic.si, pri čemer vas bo poleg učinkovitosti navdušila tudi ugodna cena, ko ga boste enkrat preizkusili, pa boste navdušeni tudi nad prijetnim okusom. To namreč ni samoumevno, saj so nekateri takšni dodatki groznega okusa, v tem primeru pa takšnih težav ne bo, kar je še dodaten plus.