Ali obstaja slovenska naravna kozmetika?

Izbira kozmetike je danes zelo velika. Na vsakem koraku lahko kupimo različne izdelke za nego kože in las, na vsakem koraku najdemo kakšen izdelek, ki pripomore k lepšemu videzu. V poplavi različnih blagovnih znamk se je marsikdaj težko znajti, kaj šele, da bi lahko preizkusili vse. Tako kot pri vseh drugih izdelkih pa tudi na področju kozmetičnih proizvodov ljudje vedno bolj prisegajo na naravno in domače.

Pa sploh obstaja slovenska naravna kozmetika in kje jo lahko kupite?

Če pokukate na spletno stran Essentiq, boste ugotovili, da obstaja tudi kakovostna naravna kozmetika iz Slovenije, ki je:

  • narejena iz vrhunskih sestavin
  • ekološka
  • odlične kakovosti
  • prijazna do narave in vaše kože
  • plod slovenskega znanja

Nadgrajeno znanje naših babic

Gre za blagovno znamko, ki je najprej uspela v tujini, sedaj pa jo počasi spoznavamo tudi doma. Vedno več ljudi se navdušuje nad njo in spoznava, da tudi Slovenci znamo ustvariti vrhunske kozmetične proizvode, pri čemer je uporabljeno tudi znanje naših babic. Torej znanje o tradicionalnem zeliščarstvu in o tem, kakšne učinkovine imajo rastline, ki jih lahko najdemo v našem okolju. Naše babice so zelišča in druge rastline uporabljale na različne načine.

Iz njih so kuhale čaje, pripravljale domača zdravila in tinkture, pa tudi kreme, praške, šampone. S sodobnimi postopki lahko moč teh sestavin danes še izboljšamo, poleg tega pa lahko domače rastline kombiniramo z drugimi naravnimi sestavinami, ki rastejo drugod po svetu. Tako dobimo vrhunsko kombinacijo sestavin, iz katerih je narejena slovenska naravna kozmetika Essentiq.

Če te kozmetike še ne poznate, potem vam priporočamo, da jo preizkusite! Ponujajo vam namreč odlične kreme za nego kože, šampone za lase in gele za tuširanje, pa tudi različne aromatične dišave. V njihovih izdelkov so kombinirane le najboljše sestavine, zaradi katerih je ta kozmetika resnično prijazna do prav vsake kože, četudi je ta zelo nežna in občutljiva. Na spletni strani si lahko tudi preberete, kaj vse vsebuje posamezen izdelek, ter poiščete seznam sestavin in razlago njihovega delovanja. V primeru, da bi potrebovali še kakšne dodatne informacije, pa kontaktirajte podjetje in z veseljem vam bodo pomagali z nasvetom ali pomočjo pri izbiri!