Cenik grafičnega oblikovanja – kakšne so cene?

Iščete cenik grafičnega oblikovanja, saj vas zanimajo cene takšnih storitev? Koliko stane oblikovanje logotipa za podjetje ali blagovno znamko, koliko stane izdelava CGP-ja in koliko bi vas prišel dizajn spletne strani? Kako najti nekoga, ki bo za to znal poskrbeti kakovostno, in kakšne so cene za to? Katerega dizajnerja izbrati v ta namen in kako vedeti, da bo delo dobro opravil? 

Izdelava logotipa – cena 

Najpogostejše vprašanje, ki ga imajo tisti, ki iščejo cenik grafičnega oblikovanja, je navadno to, koliko stane izdelava logotipa. Vsak, ki ustanovi podjetje oziroma se začne ukvarjati z določeno storitvijo, običajno želi čim prej imeti narejen tudi logotip, s katerim se bo lahko predstavljal strankam, naročnikom in poslovnim partnerjem.  

Logotip je za to vsekakor potreben, saj ga navsezadnje potrebujete tudi za spletno stran, vendar pa je pametno ob logotipu naročiti še izdelavo celostne grafične podobe (CGP). Tako vam bo oblikovalec določil tudi barve in druge elemente, ki bodo predstavljali vas, vašo znamko in podjetje, kar pomeni, da bo vaša predstavitev bolj enotna in prepoznavna. Zaradi tega se bo tudi sam logotip bolj ujemal s celotnim CGP, kar je gotovo pomembno. 

Velikokrat se namreč zgodi, da imajo podjetja že izdelan logotip, ob izdelavi nove spletne strani ali prenovi obstoječe pa se izkaže, da bi bilo logotip najbolje narediti na novo. Da se kaj podobnega ne bo zgodilo tudi vam, je škoda zapravljati denar zgolj za izdelavo logotipa, ampak se vam bolj splača naročiti izdelavo logotipa ter izdelavo celotne grafične podobe naenkrat.  

Cenik grafičnega oblikovanja za druge storitve 

grafično oblikovanje

Cenik grafičnega oblikovanja pa seveda obsega tudi različne druge storitve. Podjetja, ki se ukvarjajo s to dejavnostjo, tako lahko poskrbijo za dizajn vaše spletne strani, vizitke, kataloga ali česar koli drugega. Cene so pri tem odvisne od tega: 

  • za kakšno vrsto končnega izdelka gre, 
  • kakšne zahteve imate, 
  • koliko idejnih zasnov bo za vas izdelal oblikovalec, 
  • koliko ur dela bo moral vložiti v projekt, 
  • ali gre za spletni dizajn ali pa je treba dizajn pripraviti tudi za tisk. 

Izberite oblikovalca z referencami 

Marsikdo išče cenik grafičnega oblikovanja zato, da bi lažje našel najcenejšega ponudnika za določeno storitev, ki jo potrebuje. Na tak način boste morda res prišli do tistega, kar potrebujete, po ugodni ceni, vprašanje pa je, ali bo izdelek kvaliteten in ali boste z njim zadovoljni. Oblikovanje je namreč kreativno delo, ki zahteva dobre ideje in veliko znanja, zato je pametno, če izberete ponudnika s čim več referencami.