Daleč najbolj kakovostni sistemi za odvodnjavanje meteornih voda

odvodnjavanje meteornih voda

Ko so v ospredju izdelki za odvodnjavanje meteornih voda, pri iskanju na trgu lahko zasledimo kar lepo število podjetij, ki se ukvarja s tovrstnim področjem oziroma s prodajo sistemov za odvajanje meteorne oziroma padavinske vode. Na voljo so torej najrazličnejši elementi. Narejeni so iz različnih vrst materialov, so različne oblike, lahko se različno vgrajujejo. Tudi cene tovrstnih produktov so zato precej konkurenčne.

Med izdelki za odvodnjavanje meteornih voda pa je v ospredju zagotovo nemški proizvajalec Hauraton. Ta ponuja številne vrhunske sisteme za najbolj učinkovito odvodnjo padavinske vode z različnih površin.

Sistemi za odvodnjavanje meteorne vode podjetja Hauraton

Nemški proizvajalec vam ponuja več vrst sistemov za odvodnjavanje meteorne vode z različnih površin.

Med najbolj poznanimi Hauraton sistemi so:

  • Faserfix,
  • Recyfix,
  • Drainfix,
  • Sportfix.

Izdelki za odvodnjavanje meteornih voda Sportfix se, kot vam že samo ime pove, uporabljajo predvsem na športnih površinah oziroma podlogah. Tovrstne kanalete se torej koristno rabijo na različnih vrstah igrišč ter na stadionih. Od drugih vrst kanalet pa se predvsem razlikujejo po svojem zgornjem delu oziroma po rešetkah. Te so pri vseh Sportfix produktih prilagojene ter izjemno prijazne za uporabnike oziroma športnike. Izdelane so namreč iz izjemno mehkih materialov.

Za trajnostne rešitve ponikanja padavinske vode

odvodnjavanje meteorne vode

Na spletu lahko najdete tudi izdelke oziroma sisteme, ki so namenjeni trajnostnim rešitvam za ponikanje padavinske vode. Takšen sistem je predvsem Drainfix. Vemo, da je naravno ponikanje v urbanih območjih v večjih primerih skorajda onemogočeno. Takšen problem pa se lahko odpravi ravno s pomočjo sistemom za ponikanje padavinske vode.

Komore za ponikanje vode lahko uporabimo na gradbiščih, v stanovanjskih naseljih, ne nazadnje tudi pod prometnimi ter industrijskimi območji.

Kanalete za urejanje okolice, parkov in domačih dvorišč

Za odvajanje meteornih voda pa je potrebno primerno poskrbeti tudi pri urejanju parkov, okolice na sploh ter pri domačih dvoriščih. V tem primeru vam lahko odlično pomaga sistem, ki se imenuje Recyfix. Takšna vrsta kanalov za odvodnjavanje je izdelana iz umetnega recikliranega materiala ter iz precej privlačnejšega dizajna rešetk. Kanalete so zelo lahke, odlično odporne za manjše obremenitve, njihova montaža je več kot preprosta.

Na gradbišču pa izdelke sistema Recyfix lahko prilagodite dolžini – z enostavnim razrezom kanalov ter rešetk.