Kakšen radiator za kopalnico izbrati

radiator za kopalnico

Pri opremljanju nove kopalnice ali pri prenovi stare je še kako pomembno razmisliti tudi o tem, kakšen radiator boste v tovrstni prostor postavili. Bo to povsem navaden klasičen radiator ali pa kakšna druga ogrevalna naprava. Odlična izbira je lahko takšen radiator za kopalnico v obliki lestve. Ta ne bo samo dovolj učinkovito ogrel vaše kopalnice, temveč ga boste lahko koristno uporabili tudi za sušenje mokrih oblačil, perila ter brisač.

Za najpogosteje izbran tip radiatorja v kopalnici veljajo cevni radiatorji. Ker so tako pogosta izbira jih navadno ponudniki označujejo kot radiator za kopalnico. Njihova največja prednost je ta, da se lahko vgradijo v kateri koli tip kopalnice. Kljub temu pa je potrebno pred nakupom dobro razmisliti o marsičem.

Kako so cevni kopalniški radiatorji strukturirani

Radiator za kopalnico v obliki cevi je strukturno sestavljen iz med seboj povezanih cevi, ki se lahko postavijo vodoravno ali pa navpično. Bistveno bolj pogosta je navpična postavitev. V tem primeru se takšen radiator imenuje tudi lestev.

Med seboj se tovrstni tip radiatorjev razlikuje zlasti po dimenziji, obliki, ne nazadnje tudi po barvi. Cevi naprave za ogrevanje pa so lahko ravne ali pa zaobljene. Na razpolago je tudi cevni radiator za kopalnico, ki je gledano s profila raven ali zaokrožen. Precej bolje se obnesejo zaobljeni, zlasti če vam v prostoru prav vsak centimeter nekaj pomeni.

Navadno so cevne naprave za ogrevanje izdelane iz jekla, ki lahko precej dolgo časa učinkovito zadržuje toploto, prav tako zagotavlja dovolj dolgo življenjsko dobo. Izbirate lahko med tradicionalno belo barvo, črno ali pa radiator v kromirani izvedbi.

Radiator za kopalnico je lahko namenjen tudi drugim prostorom

radiator za kopalnico na elektriko

Kopalniški cevni radiator ima v resnici torej dvojni namen. Na eni strani je namenjen ogrevanju prostora, po drugi strani pa z njim lahko na izjemno učinkovit način sušimo brisače, perilo ter še kaj. Tako je takšna naprava lahko dobrodošla še v kakšnem drugem prostoru, na primer v salonu.

Ne glede na to, v kateri prostor boste omenjeno grelno telo postavili, pred nakupom še enkrat obvezno preverite:

  • izhodiščno moč,
  • dimenzije,
  • število ter debelino reber,
  • cev,
  • razdaljo med steno ter sprednjim delom grelnega telesa,
  • vrsto in barvo,
  • delovno temperaturo,
  • maksimalni delovni tlak,
  • priključek.

Če se pri izbiri ne boste dovolj znašli, pa so vam za nasvet vedno na voljo strokovno podkovani ter izkušeni prodajalci tovrstnih naprav.