Ekološka in veganska kozmetika

Essentiq je slovenska ekološka in veganska kozmetika, ki ni nastala le v želji ponuditi trgu čim bolj kakovostne izdelke za nego kože, ampak je nastala predvsem iz ljubezni do narave. Narava je namreč nekaj čudovitega, še bolj čudovito pa je, da imamo toliko različnih rastlin in drugih naravnih snovi, ki jih lahko uporabimo za izdelavo kozmetičnih izdelkov za nego kože, telesa, las.

Sestavine, ki so jih uporabljale že naše prababice

Že naše prababice so poznale številne rastline, s katerimi so se negovale, zdravile različne težave s kožo ali pa so z njihovo pomočjo poskrbele za lepši videz svoje kože ali las. Takšne modrosti naših babic in prababic so nekaj dragocenega, tako kot je dragocena narava, ki nas obdaja. Zaradi tega moramo do nje izkazati spoštovanje, kar je tudi eden od glavnih razlogov za to, da je Essentiq ekološka in veganska kozmetika. Njeni izdelki skušajo biti namreč čim bolj prijazni do narave in vseh živih bitij v njej, saj so tako najbolj prijazni tudi do nas in naše kože.

Pomembno je ohranjati naravno ravnovesje kože

Ekološka in veganska kozmetika je tako zagotovo najboljša izbira za nego, ne le zato, ker spoštuje naravo in vsa živa bitja v njej, ampak ker je prijazna tudi do kože in ji pomaga ohraniti njeno naravno ravnovesje, ne da bi ga kakor koli porušila z različnimi umetnimi dodatki, ki jih pogosto po nepotrebnem najdemo v konvencionalni kozmetiki. Takšni dodatki le obremenijo kožo ali pa delujejo zelo agresivno oziroma dražeče, na kar lahko koža burno reagira.

Če namreč želimo, da bi bila nega kože učinkovita, moramo za to poskrbeti z nežnimi sestavinami, ki koži nudijo ustrezno podporo. Naravne sestavine delujejo zelo nežno in imajo zato blagodejen učine na kožo. Zaradi tega se uporaba naravnih kozmetičnih izdelkov še posebej priporoča vsem, ki imajo težave s kožo ali pa je ta zelo občutljiva, seveda pa tudi vsem ostalim, ki cenijo naravo in se zavedajo, kako učinkovite so lahko naravne sestavine!