travne resetke hauraton

Travne rešetke – zelena rešitev za parkirišča

Zakaj si ne bi na svojem dvorišču ali pred poslovnimi prostori uredili zelenega parkirišča? To vam omogočajo travne rešetke, ki jih proizvaja Hauraton. Gre za odlično rešitev, ki združuje želje uporabnikov s trajnostno naravnanostjo in praktičnostjo. Z njihovo pomočjo namreč dobite zelenico, na kateri se brez skrbi lahko parkira, ne da bi poškodovali trato, saj je njen koreninski sistem zaščiten z rešetkami.

Hitra in preprosta vgradnja

Travne rešetke omogočajo zelo preprosto vgradnjo, saj so zelo lahke in zasnovane tako, da jih ni težko montirati. Pomembno je le, da se pred njo ustrezno pripravi površino ter upošteva vsa navodila proizvajalca, pri čemer je treba upoštevati tudi, kakšno vrsto rešetk izberemo, saj so na voljo v dveh izvedbah.

Za pritrditev lahko poskrbimo s posebnimi pritrdilnimi elementi oziroma je to potrebno le v primeru, če površina ni popolnoma ravna. Količina pritrdilnih elementov, ki je potrebna, je odvisna od naklona površine – v primeru, da gre za večji naklon, se je o ustrezni pritrditvi pred vgradnjo pametno posvetovati s proizvajalcem, ki nam bo znal najbolje svetovati in nam pomagal najti primerno rešitev.

https://www.hauraton.hr/hr/drenaza/okoliz/recyfix-green/

Parkirišče in zelena površina ob enem

Po vgradnji med reže v rešetki posejemo travo, ki bo nato prekrila rešetke. Tako dobimo zeleno parkirišče oziroma zelenico, na kateri se lahko parkira. Gre za zelo funkcionalno možnost, ki vam omogoča, da se vam zaradi potrebe po parkiriščih ni treba odpovedati zelenim površinam. Tako bo vaša okolica veliko bolj zelena in s tem tudi veliko bolj prijetna na pogled.

travne rešetke hauraton reference

Odlično ponikanje deževnice v zemljo

Travne rešetke omogočajo tudi brezskrbno ponikanje deževnice v zemljo, zato vam na tako urejenem parkirišču ni treba skrbeti za odvodnjavanje. Oblikovane so v obliki satovja, skozi katerega voda nemoteno odteče, hkrati pa so tla dobro utrjena, saj je material, iz katerega so narejene, zelo trpežen in dobro prenaša različne obremenitve. Pri takšni ureditvi parkirišča kar 90 odstotkov vse površine predstavlja travna ruša, torej gre za okolju zelo prijazen sistem, ki ga lahko namestimo praktično kamorkoli.