Električni radiator za kopalnico zagotovi prijetno temperaturo

električni radiator za kopalnico

Kakšna temperatura v prostoru je idealna za vas? Če ste bolj zmrzljivi, potem si gotovo želite bolj toplih prostorov. To pa še posebej velja za kopalnico. Če v njej po vašem mnenju temperature niso dovolj visoke, vam lahko pomaga kakovosten električni radiator za kopalnico, ki bo prostor hitro in učinkovito ogrel. Zasnovan je namreč tako, da ima zelo kratek reakcijski čas, kar pomeni, da bo vaša kopalnica tiktak topla! 

Prijetna in udobna uporaba kopalnice 

Električni radiator za kopalnico je enostavna naprava, ki se jo montira na steno. Z njo je mogoče zagotoviti prijetno in udobno temperaturo kadarkoli in ne glede na letni čas. Takšen grelnik namreč ni povezan z nobenim ogrevalnim sistemom, temveč deluje na elektriko. Zaradi tega ga lahko kadarkoli prižgete in takoj bo začel z delovanjem. Že med samim segrevanjem naprave se bo električna energija pretvorila v toploto, ki jo bo grelnik istočasno tudi oddajal v prostor. Tako bo v kopalnici kmalu prijetno toplo, njena uporaba pa bo bolj udobna. 

Odziven termostat s kratkim reakcijskim časom 

Zelo pomemben del takšnega grelnika, ki deluje na elektriko, je tudi termostat. Ta mora biti po eni strani čim bolj precizen in natančen, po drugi strani pa tudi čim bolj odziven. Mora imeti kratek reakcijski čas, kar pomeni, da mora grelnik začeti segrevati prostor takoj po priklopu. Hkrati pa mora termostat zaznati tudi vsako, celo najmanjšo spremembo v temperaturi v prostoru in se nanjo čim hitreje odzvati.  

Električni radiatorji za kopalnico Glamox

Zavedati se je namreč treba, da je temperatura v prostoru odvisna od številnih dejavnikov. Povečamo jo lahko ne le z grelnimi telesi in ogrevanjem, temveč tudi s prisotnostjo osebe v prostoru, uporabo zelo vroče vode, delovanjem različnih naprav (npr. pralnega stroja) in podobno. Ravno tako pa lahko temperaturo zmanjšamo z odpiranjem vrat ali oken ter na različne druge načine.  

Termostat se mora na te spremembe temperature ustrezno odzivati. Če se temperatura v prostoru poveča, ni potrebe po dodatnem ogrevanju, če temperatura nekoliko pade, pa je zelo pomembno, da grelec takoj spet začne dogrevati prostor. Tako bo za segrevanje porabil le malo energije. Če bi temperatura v prostoru preveč padla, pa bi bilo za ponovno segrevanje prostora na želeno temperaturo potrebno veliko več toplote. V kolikor grelnik oziroma termostat ni odziven, je poraba energije večja. Zato je odziven termostat s kratkim reakcijskim časom bistvenega pomena. Z njim je možno poskrbeti

  • da se prostor hitreje segreje, 
  • da je prostor ves čas prijetno topel, 
  • da ne prihaja do nihanja temperature v prostoru in je temperatura konstantna ves čas ogrevanja, 
  • da je poraba elektrike za ogrevanje manjša. 

Električni radiator za kopalnico in pametne funkcije 

električni radiator za brisače

Električni radiator za kopalnico pa je lahko opremljen tudi s tako imenovanim pametnim termostatom. Ta omogoča še dodatne pametne funkcije, s katerimi je mogoče udobje pri ogrevanju še povečati, hkrati pa poskrbeti tudi za boljši nadzor nad porabo energije ter jo tako tudi znižati. Pametni termostati tako omogočajo ne le izredno odzivnost in kratek reakcijski čas, temveč tudi upravljanje na daljavo. Povezani so namreč z brezžičnim internetnim omrežjem (wi-fi), kar vam omogoča, da jih lahko upravljate tudi preko aplikacije, ki si jo naložite na svoj telefon. Tako lahko nastavite želeno temperaturo v kopalnici kar na daljavo ter poskrbite, da bo električni radiator za kopalnico prostor že prijetno segrel, ko boste prispeli domov.