Za ogrevanje prostorov poskrbijo električni grelci

električne grijalice Vigo

Električni grelci oziroma radiatorji omogočajo ogrevanje prostorov s pomočjo električne energije. Omogočajo preprosto namestitev v vse prostore, v katerih je mogoč priklop na elektriko. Kaj več od tega pa za njihovo delovanje sploh ni potrebno, zaradi česar sta njihova montaža in priklop izredno preprosta in hitra. 

Ogrevanje z maksimalno učinkovitostjo 

Kako poskrbeti za ogrevanje z maksimalno učinkovitostjo? Električni grelci zmorejo prav to! Pro pretvarjanju energije v toploto so namreč izredno efektivni, za kar poskrbi njihova visoka zmogljivost. Ta je sicer odvisna od njihove moči, zato je pomembno, kakšen model izberemo, saj je od tega odvisno, kako bomo zadovoljni z ogrevanjem.  

Izbrani modeli, ki prinašajo še več udobja 

Pri izbiri modelov so na razpolago številne možnosti. Kako učinkovite bodo in kako boste zadovoljni z udobjem pri ogrevanju, ki vam ga prinašajo, pa je odvisno od tega, za kakšen model se odločite. Pri tem imate na izbiro tako osnovne modele kot nekoliko bolj dovršene modele, ki imajo nekatere dodatne funkcije. Z njimi je mogoče poskrbeti za še več udobja pri ogrevanju, poleg tega pa pri njem tudi privarčevati oziroma imeti nad njim boljši nadzor. Zaradi tega velja pogledati, ali bi vam morda ustrezal model: 

  • ki omogoča, da lahko vnaprej nastavite režim gretja (recimo dnevni ali nočni način, tedenski režim itd.), 
  • ki ima zaščito proti pregrevanju, 
  • ki omogoča samodejno zaznavanje prisotnosti oseb v prostoru, 
  • ki ima vgrajene senzorje za zaznavanje odprtih oken in vrat, 
  • ima tudi možnost wi-fi povezave in s tem upravljanja na daljavo oziroma s pomočjo aplikacije. 

Modeli, ki so namenjeni ogrevanju kopalnice 

električne grijalice

Zelo zanimivi pa so tudi električni grelci, ki so namenjeni ogrevanju kopalnice. Ti se namreč od drugih modelov velikokrat razlikujejo že na prvi pogled, saj so nekateri med njimi zasnovani tako, da poleg ogrevanja nudijo še možnost sušenja perila in brisač. Nekateri med njimi so tako oblikovani kot lestev, drugi pa imajo vgrajena posebna obešala, na katera lahko obesite mokro perilo ali brisače. Izbirate pa lahko tudi med modeli, pri katerih je na prednjo stranico nameščeno ogledalo, kar je priročno in funkcionalno ter hkrati tudi zelo estetsko.