Kako mi lahko pomaga psihoterapevt

Psihoterapevt je usposobljen terapevt, ki s pomočjo psihoterapije zna človeku pokazati pot do rešitve težav, ki ga mučijo, ter mu hkrati s tem omogoči, da zaživi bolj polno in svobodno. Različne težave in stiske, ki nas pestijo, so pogosto vzrok za napetost in za to, da se počutimo v stiski, iz katere ne najdemo izhoda. Velikokrat nas obremenjujejo več let stari konflikti, prepiri iz preteklosti, travmatični dogodki iz otroštva in še marsikaj drugega. Zaradi njih tudi v sedanjosti drugače pristopamo k medsebojnim odnosom, smo bolj ranljivi ali premalo odločni. Dober psihoterapevt lahko skozi pogovor prepozna vse te vzorce našega delovanja ter nam pomaga, da jih prepoznamo tudi sami.

Vsaka terapija pri psihoterapevtu se začne s tem, da nas psihoterapevt pozorno posluša, saj velikokrat v težavah potrebujemo prav to: da nas nekdo posluša in da so naši problemi slišani. Tako si lahko psihoterapevt najbolje ustvari sliko o naših težavah ter nam nato z napotki in veliko empatije pomaga do tega, da to sliko spremenimo. Pomaga nas opolnomočiti in nam dati zagon za to, da se lotimo reševanja svojih težav in tako spremenimo svoje življenje. Psihoterapija je namreč namenjena prav temu – izboljšanju življenja posameznika.

Če se vam zdi, da ste v življenju ujeti in da ne znate najti rešitev vaših težav, je psihoterapevt zagotovo pravi naslov za vas. Obiščite ga in mu zaupajte, kaj vas muči! Nikar svojih težav ne tiščite v sebi, ampak jih delite z usposobljeno osebo, ki vas bo poslušala in vam pomagala. Zberite pogum in naredite ta korak, saj se vam bo to zagotovo obrestovalo! Psihoterapevt vam bo pomagal rešiti vašo stisko s pomočjo različnih metod, ki vam lahko koristijo. Tako boste izboljšali svoje življenje in spremenili vzorce svojega delovanja, kar je bistveno za to, da zaživite drugače.