Smiljeva krema se lahko naredi tudi doma

Naravna smiljeva krema je čudovito sredstvo za nego kože na obrazu. Poleg tega pa lahko iz smilja naredimo tudi odlično kremo za roke ali losjon za telo ter še marsikaj drugega. Vse to se lahko naučite na nekajurni delavnici o izdelavi naravne kozmetike iz smilja, sredozemske rastline s prijetnim vonjem in izredno pozitivnimi učinki za kožo. Na delavnico se lahko prijavite na Naravni-koticek.si!

Smilj je sicer ljudem poznan tudi pod drugimi imeni, med katerimi je najbolj zanimivo nesmrtnica ali brezčasnica. V tujini se zanjo uporablja ime immortelle, ki ima podoben pomen. Takšna poimenovanja izvirajo iz dolge obstojnosti te rastline, saj drobni rumeni cvetovi lahko ohranijo svojo lepoto tudi več let. Po drugi strani pa smiljeva krema oziroma mazilo z regenerativnim in anti-age učinkom poskrbi za skorajda brezčasni videz kože na obrazu. Če ne verjamete, da sredstva proti gubam delujejo, vas smiljeva krema morda lahko prepriča, da je temu tako!

Četudi vam za gube in gubice ni preveč mar, vas bodo navdušili drugi učinki smiljeve kreme. Njen obnovitveni učinek pripomore k pospešenemu celjenju poškodb, pa tudi kakšna modrica izgine dobesedno čez noč, če jo namažemo z naravno smiljevo kremo. Prav zaradi svojih številnih pozitivnih učinkov je smiljeva krema v drogerijah precej draga, še dražje pa je smiljevo eterično olje. Če takšno kremo naredite doma, boste tako tudi privarčevali, poleg tega pa boste lahko v njej uporabili le najboljše sestavine, kar za kupljene kreme ne velja vedno.

Smiljeva krema se lahko pripravi doma, pri čemer se pri najbolj osnovni različici uporabi oljni pripravek oziroma macerat smilja, naravni čebelji vosek in karitejevo maslo. Poleg tega pa lahko dodamo še kakšno eterično olje za še lepši vonj. Pri izdelavi pa je treba izbrati pravilen postopek in natančno odmeriti vse sestavine. Tako bo smiljeva krema točno takšna, kot si želite!