pomanjkanje železa

Tekoče železo za izboljšanje krvi

Imate težave z anemijo oziroma ste že dalj časa slabokrvni? Se pogosto spopadate s pomanjkanjem železa v krvi? Vas poleg same anemije mučijo tudi vse težave, ki so povezane z njo – recimo velika in nenehna utrujenost, izčrpanost? V vseh naštetih primerih je treba vsekakor ukrepati, saj slabokrvnost lahko pomembno vpliva na vaše zdravje in počutje. Pri tem pa si lahko pomagate ne le z ustrezno prehrano, ki vsebuje železo, ampak tudi s prehranskim dodatkom, ki mu pravimo tekoče železo in je pri preprečevanju slabokrvnosti vsekakor zelo učinkovit.

Poskrbite za dobro kri!

Ko zbolimo, nas zdravnik običajno najprej pošlje v laboratorij in nam da pregledati našo kri. Na podlagi krvnih preiskav se namreč da najlažje in najhitreje ugotoviti vzrok naših težav oziroma morebitne bolezni. Prav tako pa si lahko s pregledom krvi pomagamo v primeru, ko za naše slabo počutje ni takoj vidnega jasnega vzroka ali bolezni. Pri takšnem pregledu bodo preverili tudi, ali imamo dovolj železa, saj to pomembno vpliva na naše počutje in na sploh na delovanje našega telesa.

Že naše babice in mame so vedele, da je to zelo pomembno za naše zdravje, zato so otrokom dajale piti sok iz rdeče pese, danes pa vemo, da prehrana sicer pomembno vpliva na to, kakšna bo naša kri, še vedno pa je samo s spremembo prehrane v kratkem času popolnoma preprečiti slabokrvnost oziroma anemijo. Pri tem so veliko bolj učinkoviti temu namenjeni prehranski dodatki, pri čemer pa je zelo pomembno, kakšni so ti – na voljo imamo od tablet do sirupov in različnih drugih možnosti.

Marsikdo, ki se je že soočal s težavami z anemijo oziroma slabokrvnostjo, je ugotovil, da tudi različni pripravki ne pomagajo vedno. Prav zaradi tega so se strokovnjaki in raziskovalci začeli truditi za to, da bi ti pripravki postali bolj učinkoviti. Rezultat tega je tako imenovano tekoče železo, ki se veliko hitreje in bolje absorbira v kri, s tem pa je z njegovo pomočjo lažje preprečiti težave s slabokrvnostjo.