odvodnjavanje poslovnih površin

Kanalete za odvodnjavanje – kakšne izbrati?

Kakovostne kanalete za odvodnjavanje so zasnovane tako, da čim bolj učinkovito opravijo svojo nalogo ter odpadno vodo odvedejo tja, kjer lahko ta popolnoma varno in nemoteno ponikne v zemljo. To je njihova temeljna naloga, zato je treba izbrati takšne, ki to nalogo lahko odlično opravijo.

Za varno odvajanje padavinske in odpadne vode

Gre torej za odtočni kanal, kamor se steka deževnica oziroma padavinska voda, pa tudi vsa ostala odpadna voda. Opremljen je lahko z rego ali rešetko, ki prepreči, da bi se v odtočnem kanalu nabirale večje smeti, listje in podobno, dodatno pa je kanaleta lahko opremljena še s peskolovom. Na voljo so sicer zelo raznoliki modeli, ki so prilagojeni specifičnim zahtevam določene površine.

Namembnost in obremenjenost površine

Zasebne površine, kot so dvorišča, dovozi, terase, okolice hiš in podobno, so navadno veliko manj obremenjene kot javna parkirišča, ceste, okolica poslovnih stavb in trgovin in podobno. Pri izbiri je tako vedno treba gledati na obremenjenost določene površine, zato so na voljo različni modeli, ki so prilagojeni specifičnim zahtevam določene površine. Tako je možno na prav vsaki površini urediti učinkovito odvodnjavanje meteorne vode.

Različne vrste in modeli

Na voljo so vam kanalete za odvodnjavanje iz betona, umetne mase ali raznih drugih materialov. Pri izbiri ustreznega materiala je pomembno to, da je ta čim bolj vzdržljiv in obstojen na dolgi rok. Zaradi tega bo namreč življenjska doba kanalete za odvodnjavanje veliko daljša, prav tako pa bo kanaleta bolje prenašala vremenske in druge zunanje dejavnike, pa tudi različne obremenitve.

Poleg tega pa je od samega materiala odvisno tudi to, kako enostavna bo vgradnja. Lažji ko je material, lažje in hitreje bo potekala vgradnja. Tako boste zanjo lahko brez težav poskrbeli tudi sami.

Ne glede na to, kakšen model izberete, je pomembno, da izbrane kanalete:

  • omogočajo ustrezno učinkovitost,
  • imajo dober pretok,
  • dobro prenašajo različne obremenitve,
  • so stabilne in funkcionalne,
  • so narejene iz obstojnega materiala in zanesljivo delujejo,
  • so na voljo v dimenzijah, kakršne potrebujete,
  • omogočajo enostavno vgradnjo in priklop.