Travne rešetke za zeleno parkirišče

Kako urediti parkirišče pred poslovno stavbo, zasebno hišo ali kje drugje? Večina ljudi si želi imeti pred hišo parkirišče vsaj za dva avtomobila, pred poslovnimi stavbami ali prostori pa jih je potrebno še več. Tako navadno za zelenje ne ostane veliko prostora. Zato so dobra rešitev travne rešetke, ki poskrbijo za lepo zeleno parkirišče oziroma dvorišče. Videti so kot zelena trata, le, da se na njej lahko parkira in se travna ruša pri tem nič ne poškoduje.

Vaše dvorišče spremenite v parkirišče

Če potrebujete parking za avtomobile, se lahko odločite za asfalt, tlakovce, pesek ali druge rešitve. Možnosti je več, pri vseh pa je dobro poskrbeti tudi za odvodnjavanje. Pri pesku je zato že poskrbljeno, vendar se med njim zaraste tudi plevel in izgled dvorišča ni kaj nič lep, če zanj redno ne skrbimo. Odstranjevanje plevela s peska pa zna biti kar zahtevna naloga.

Podobno je tudi s plevelom, ki se zaraste med fuge tlakovcev, medtem ko pri asfaltu te težave ni, je pa težava v tem, da lahko voda zastaja na dvorišču in naredijo se luže, kar ni prijetno. Zato je treba ustrezno poskrbeti za odvodnjavanje, če se temu želimo izogniti. Hkrati pa marsikomu asfalt ni všeč zaradi estetskega videza, saj si ne želijo dolgočasnega, sivega dvorišča.

Travne rešetke: Hauraton Recyfix Green

Kako torej urediti dvorišče?

Kot že rečeno, imamo za ureditev dvorišča v parkirišče kar nekaj možnosti. Zaradi tega so travne rešetke tako super rešitev, saj so zasnovane tako, da prepuščajo meteorno vodo, ki lepo odteče v tla, tako kot pri vsaki zelenici ali dvorišču, prekritem s peskom. Vendar med gosto travno rušo kakšna bilka trave, ki je najpogostejši plevel na pesku ali med fugami tlakovcev, ne bo prav nič moteča, ampak lahko svobodno raste.

Travne rešetke se namreč položi na ustrezno utrjeno prst, nato pa iz njih začne rasti trava, ki jih v celoti prekrije, tako, da rešetk sploh ni več videti. Z estetskega vidika je to vsekakor odlična možnost, prav tako pa tudi s praktičnega, saj na tak način lahko lepo uredite vaše dvorišče in ga ob enem spremenite v parkirišče, na katerem bo poskrbljeno tudi za odvodnjavanje.