Virtualna pisarna je odlična rešitev za podjetnike

Kaj je virtualna pisarna? Gre za posebno storitev, ki podjetnikom omogoča veliko bolj enostavno poslovanje, predvsem pa to, da lahko nekje registrirajo svoj poslovni naslov oziroma sedež podjetja. Brez tega podjetja ni možno odpreti, vendar pa vsi podjetniki ne želijo imeti poslovnega naslova na domačem naslovu, za opravljanje svojega dela pa tudi ne potrebujejo posebne pisarne, na naslovu katere bi lahko registrirali sedež podjetja.

Kaj narediti v takšnem primeru? Kje registrirati svoj poslovni naslov?

Pravo rešitev v takšnih primerih predstavlja virtualna pisarna, saj ta podjetnikom nudi:

  • naslov, na katerem lahko registrirajo sedež podjetja oziroma svoj poslovni naslov,
  • naslov, na katerega lahko podjetniki dobivajo vso svojo uradno pošto,
  • obveščanje o prejeti pošti,
  • prepošiljanje prejete pošte na izbrani naslov oziroma njeno skeniranje in pošiljanje po elektronski pošti,
  • možnost občasnega najema sejne sobe ali sestankovalnice, torej prostora za sestanke, predavanja in druge podobne dogodke.

To je super rešitev za vsa tista podjetja in s. p.-je, ki ne potrebujejo lastne pisarne oziroma želijo ohraniti zasebnost svojega domačega naslova. Na tak način lahko dobijo uraden poslovni račun, ki ga bodo uporabili ob registraciji podjetja, nanj prejemali vso pošto itd. Poleg tega pa bodo na tak način dobili tudi možnost uporabe prostora za sestanke, kar podjetnikom velikokrat pride prav. Zaradi tega je virtualna pisarna vsekakor nekaj, kar lahko pomaga marsikateremu podjetniku.

V primeru, da se kdaj kasneje morda izkaže, da bi vseeno potrebovali pisarno za lažje opravljanje svojega dela, pa to lahko še vedno najamete. Če boste pisarno potrebovali zgolj občasno ali pa za najem ne bi želeli zapravljati preveč denarja, potem lahko najamete tudi mizo v tako imenovanem coworking prostoru – torej skupni pisarni, kjer v istem prostoru dela več različnih podjetnikov, hkrati pa je prostor zasnovan tako, da podjetnikom nudi vse potrebno za delo – od udobnega stola do tiskalnika in čajne kuhinje, v kateri si lahko pripravite kavo ali malico. Glavna prednost takšnega najema pa je ta, da je cenovno zelo ugoden in da v coworking prostoru vlada odlično delovno ozračje.

Če torej za nemoteno opravljanje svojega posla oziroma delo potrebujete pisarno, razmislite o coworkingu, če pa potrebujete zgolj poslovni naslov, na katerem bi lahko registrirali svoj sedež podjetja, je prava rešitev za vas zagotovo virtualna pisarna.