Vzdržljive betonske kanalete

kanalete betonske Hauraton

Gre za eno od najbolj vzdržljivih in odpornih rešitev za odvod meteorne vode, ki se jo lahko vgradi na različne vrste površin. Kanalete betonske za odvodnjavanje prepričajo s svojo visoko vzdržljivostjo. Zaradi tega je takšna rešitev skorajda univerzalno uporabna, saj zaradi odpornega materiala, iz katerega je izdelana, dobro prenaša tako vse obremenitve kot vse zunanje dejavnike. Če se boste odločili zanjo, bo s svojo vzdržljivostjo zagotovo prepričala tudi vas.

Vzdržljiva in trajna rešitev za odvod meteorne vode

Kanalete betonske predstavljajo izredno vzdržljivo in trajno rešitev za odvod meteorne vode. To je tudi razlog, da jih najdemo vgrajene na številnih površinah, tudi tistih najbolj zahtevnih, kjer se druge rešitve za odvod vode ne bi obnesle najbolje. Na nekaterih površinah namreč vladajo precej drugačne razmere kot drugje – površine so lahko zelo obremenjene, na njih delujejo različne in zelo velike sile, saj po njih vsakodnevno vozijo različna vozila, polni tovornjaki, na njih čakajo polni kontejnerji na razskladiščenje ali pa vzletajo letala …

Zaradi vsega naštetega vsaka rešitev za odvod meteorne vode za takšne površine ni primerna, saj takšnim obremenitvam vsi materiali enostavno niso kos. Zato je na takšnih zahtevnih površinah treba biti še posebej pozoren na to, kakšen sistem za odvod meteorne vode izberemo, pa tudi iz kakšnega materiala bo ta narejen, da bo mnogo desetletij zdržal vse obremenitve brez težav.

Kako odvesti meteorno vodo iz najbolj zahtevnih površin?

betonske kanalete za odvodnjavanje

Za meteorno vodo je treba poskrbeti tudi za močno obremenjenih površinah, kjer je običajno zahtevana tudi visoka zmogljivost sistema za odvod takšne vode, saj takšne površine pogosto predstavljajo delovišče ali pomembno prometno povezavo, na kateri bi zadrževanje meteorne vode lahko povzročilo oviro. Poleg same zmogljivosti pa je seveda pomembno tudi to, da je tak sistem narejen tudi iz čim bolj vzdržljivega materiala oziroma je na sploh čim bolj vzdržljiv. Za takšne površine so torej primerne le res najbolj vzdržljive in trajne rešitve za odvod meteorne vode, med katerimi so gotovo tudi tiste, narejene iz posebej v ta namen zasnovanega betona:

  • ki je dodatno ojačan z vlakni,
  • ki v sebi skriva mikroarmaturo, zaradi katere je še trši in odpornejši,
  • ki ima zelo veliko vzdržljivost,
  • ki dobro prenaša različne obremenitve,
  • ki kljub obremenitvam in izpostavljenosti vremenskim dejavnikom ne razpoka,
  • ki ga odlikuje visoka trajnost,
  • ki ima izredno dolgo življenjsko dobo.