Zakaj izbrati 3D print?

3D print vam omogoča izdelavo različnih izdelkov, maket, prototipov, drobnih predmetov in še marsičesa drugega. Uporablja se v številnih panogah, saj je cenovno ugoden, lahko dostopen in enostaven za uporabo. Da bi bil dostopen tudi vam, je poskrbela 3D Tovarna, podjetje, ki obvlada 3D print tako dobro, da bodo z njim zagotovo navdušili tudi vas!

Oblikovanje in tiskanje

V podjetju se namreč ugotavljajo s 3D oblikovanjem in tiskanjem izdelkov po vaših željah in zahtevah. Izvajajo torej 3D print oziroma vaše ideje spreminjajo v izdelke, ki jih lahko primete, si jih dobro ogledate iz vseh strani in tako dalje. Pri tem vam tudi svetujejo, pomagajo oblikovati oziroma modelirati vaš prototip izdelka v računalniškem programu ter seveda poskrbijo za tiskanje. Tako vam nudijo celostno storitev, kakršno potrebujete, če želite čim bolj izkoristiti vse možnosti, ki jih ponuja 3D print.

Kako izdelati model?

Model za 3D print mora biti izdelan čim bolj natančno, pri njegovi izdelavi pa je treba upoštevati tudi določene značilnosti tehnologije in samega tiskalnika, ki se ga bo uporabljalo za izdelavo. V ta namen se uporablja različne programe za računalniško modeliranje. V takšnem programu izdelamo čim bolj natančen model izdelka, ki predstavlja osnovo za tiskanje.

Če sami takšnega modela ne znate izdelati, vam lahko pri tem pomaga prav podjetje 3D Tovarna. Prav tako pa vam lahko pomagajo tudi pri razvoju izdelka, torej se lahko pri njih oglasite že tudi s samo idejo o tem, kaj bi želeli izdelati. Oni pa vam bodo nato pomagali pri vsem ostalem, da boste na koncu uresničili vašo idejo na najboljši možen način.

Aditivna tehnologija tiskanja

Obstaja več različnih tehnologij, s pomočjo katerih lahko iz plastike natisnete izdelke. Ena od njih je tako imenovana tehnologija FDM. Gre za fused deposition modeling oziroma nalaganje s spajanjem, kot to imenujemo v slovenščini. To pomeni, da gre za aditivno tehnologijo, pri kateri se material postopoma nalaga plast za plastjo, posamezne plasti pa se nato sprimejo oziroma spojijo skupaj, da dobimo trden predmet.

Zaradi tega ta postopek tudi imenujemo tiskanje, saj je celoten postopek podoben običajnemu tiskanju, le da se namesto črnila uporablja plastična masa. Ker se ta nalaga plast za plastjo, dobimo 3D predmet. Zanimivo, kajne? Če bi radi tudi vi vašo idejo videli v tridimenzionalni obliki, sedaj to lahko uresničite!