Antikorozivna folija in papir

Če bi radi zaščitili različne kovinske izdelke pred korozijo, vam lahko pri tem najbolj učinkovito pomagata antikorozivna folija in papir. Prevlečena sta namreč s hlapljivo plastjo VCI, ki ščiti izdelke pred korozijo, zato ju nekateri imenujejo tudi VCI papir in VCI folija. Hlapi VCI namreč preprečujejo, da bi izdelek prišel v stik z vlago, torej izdelki iz kovine ostanejo nespremenjeni in na njih ni prav nobenih znakov korozije. Gre torej za odlična pakirana materiala, ki sta namenjena zaščiti kovinskih izdelkov vseh vrst in oblik.

Zaščitite kovinske izdelke pred korozijo!

Ko želimo pakirati nek določen izdelek, moramo dobro premisliti, kakšen pakirni material uporabiti v ta namen, da bo izdelek med pakiranjem ustrezno zaščiten pred vsemi dejavniki, ki mu lahko škodujejo ali ga poškodujejo. To velja tudi za kovinske izdelke, ki jih s pakiranjem želimo zaščititi pred vlago in korozijo, zato je najbolje uporabiti material, prevlečen z VCI, kot sta tudi antikorozivna folija in papir.

Na razpolago sta v zelo različnih dimenzijah in izvedbah. Vanju lahko tako pakirate praktično vse kovinske izdelke, od najmanjših vijakov in matic ali podložk, do velikih kovinskih strojev ali drugih izdelkov, ki nastajajo v avtomobilski ali kovinski industriji. Oba omenjena zaščitna materiala za pakiranje sta zelo tanka in lahka ter se odlično prilagajata obliki izdelka. Poleg tega pa omogočata hitro, ekonomično in učinkovito pakiranje, s pomočjo katerega različne kovinske izdelke zaščitite pred korozijo.

Zaščitni pakirni material za kovinske izdelke

Tako antikorozivna folija kot antikorozivni papir sta pakirna materiala, ki med transportom ali skladiščenjem učinkovito zaščitita kovinske izdelke. Kot že omenjeno, hlapljiva plast VCI  preprečuje, da bi izdelek prišel v stik z vlago, vse dokler izdelka ne odvijemo oziroma iz njega ne odstranimo embalaže. To pomeni, da je na tak način lahko kovinski izdelek varno shranjen tudi dalj časa, ne da bi se kakorkoli spremenil ali bi na njem začela nastajati korozija. V primeru, da proizvajate kovinske izdelke ali jih prodajajte, potem je antikorozivna zaščita pri pakiranju skorajda nujna!