Šampon za mastne lase, ki se ga splača uporabiti

Šampon za mastne lase Essentiq

Šampon za mastne lase – Essentiq.si

Bi potrebovali šampon za mastne lase? Potem verjetno veste, da vsak pri razmaščevanju las ni zares učinkovit. Verjetno ste jih tudi vi preskusili že mnogo ter ugotovili, da nekateri med njimi sploh ne delujejo, drugi vam razdražijo lasišče, tretji pa sicer razmastijo lase, a slabo vplivajo na njihov videz. Vendar pa to ne pomeni, da so takšni vsi, saj obstajajo tudi takšni, ki vam lahko res pomagajo. Preberite si članek in izvedite, katerega se res splača uporabiti, da se znebite mastnih las za vedno!

Zakaj se lasje mastijo?

Za to, da se lasje mastijo obstaja nešteto vzrokov. Lahko gre za hormonske spremembe ali za porušenje ravnovesja na lasišču, zaradi česar lojnice začnejo izločati preveč maščobe. Verjetno ste tudi vi že opazili, da se vam lasje veliko bolj mastijo takrat, ko ste pod stresom, prav tako pa lahko na to, koliko se bodo lasje mastili, vpliva tudi to, koliko se gibate, kolikokrat si umivate lase in navsezadnje tudi to, koliko se češete.

S česanjem namreč maščobo, ki bi se sicer zadrževala le ob lasišču, bolj enakomerno razporedite čez celotne lase od lasišča proti konicam. Če so te zelo suhe, je to lahko signal, da morajo lojnice proizvajati več maščob, zato je redno česanje tudi s tega vidika vsekakor zelo pomembno, saj z njim lahko ublažite vaše težave.

Kako si pomagati pri mastnih laseh?

Če imate mastne lase, potem je najboljša rešitev ta, da poiščete izdelke za nego las, ki vam lahko pomagajo rešiti vašo težavo. Učinkovit šampon za mastne lase je gotovo dobra izbira, vendar pa je to, kateri je učinkovit, včasih težko vedeti. Pri izbiri morate biti pozorni na sestavine, saj je od tega odvisna učinkovitost šampona. Te naj bodo čim bolj naravne, predvsem pa naj ne vsebujejo sestavin, ki bi lahko razdražile lasišče, saj je spremljevalec mastnih las velikokrat tudi prhljaj. Priporočamo vam, da obiščete www.essentiq.si in tam izberete naravni in kakovosten šampon, ki vam lahko res pomaga!