Načrtovanje vrta: od zasnove do izvedbe

Načrtovanje vrtaOblikovanje in načrtovanje vrta se začne pri zasnovi, idejah in željah. Veste, kakšen vrt si želite? Kakšen vrt pa si želijo vaši družinski člani? Bi radi imeli na njem bazen, veliko zelenico in dovolj prostora za igro otrok? Ali pa si želite vrt urediti tako, da bo na njem uspevalo veliko uporabnih rastlin in boste imeli domačih vrtnin in sadja na pretek? Vsak vrt se da urediti po željah in potrebah lastnikov, zato kar pogumno na list napišite seznam vseh idej. Ta seznam bo predstavljal temelj za zasnovo oziroma načrtovanje vrta, ki ga je najbolje prepustiti izkušenim vrtnarskim mojstrom, ki jih najdete na Skerca.si. Oni bodo poskrbeli za to, da se bo kar se da največ važiš želja oziroma idej tudi uresničilo in da bo vaš vrt na koncu res tak, kot si želite.

Načrtovanje vrta je smiselno tako v primeru, da se ureja teren, na katerem pred tem vrta še ni bilo, kot tudi v primeru, da bi želeli preurediti obstoječ vrt. V tem primeru je morda nekatere rastline smiselno tudi obdržati in hkrati poskrbeti za to, da bodo na novo urejenem vrtu še bolj prišle do izraza. Na že obstoječih vrtovih, ki bi jih radi prenovili, pa je skoraj vedno nujna vsaj obnova trate. To najlažje naredimo s polaganjem travnatih tepihov oziroma travne ruše, kar omogoča, da v najkrajšem možnem času dobite prelepo travo. Za vse to poskrbi vrtnarsko podjetje, katerega naloga ni le načrtovanje vrta, ampak tudi pomoč pri izvedbi tega načrta.

V vrtnarskem podjetju vam bodo tako pomagali z nasveti za načrtovanje vrta in njegovo urejanje od zasnove do izvedbe. Pomagali vam bodo prav pri vseh korakih ter vam svetovali glede zasnove vrta, izbire primernih rastlin in tega, kako jih negovati. Poleg tega so tudi pravi naslov za nasvet, kako izboljšati rast posameznih rastlin, kako jih gnojiti in obrezovati.