Razdelilni jašek za napeljavo

Razdelilni jašek, ki ga namestimo v tla, je popolnoma nemoteč in neopazen element zunanje ureditve, saj se preprosto zlije z okolico. V njem so skrite različne električne in druge napeljave in vtičnice, na površini pa je tako viden le njegov pokrov. Ta je narejen iz robustnega materiala, ki dobro prenaša različne zunanje dejavnike. Pokrov tako odlično zaščiti notranjost jaška pred padavinami, vlago, zmrzaljo in drugimi vremenskimi dejavniki, s katerimi napeljave nikakor ne smejo priti v stik.

Hauraton Razdelilni jašek SPORTFIX®

Hauratonov razdelilni jašek SPORTFIX tip E

Običajno imajo razdelilni jaški pokrov narejen iz zelo odpornega materiala, saj je to nujno za to, da so napeljave res dobro zaščitene. Po navadi gre za pločevino ali kak drug podobno trpežen material z ustreznimi lastnostmi in dolgo življenjsko dobo. Hauratonov razdelilni jašek SPORTFIX tip E, ki je namenjen vgradnji vtičnic in napeljav na zunanjih površinah, kot so na primer športna igrišča, ima tako pokrov iz galvanizirane solzaste pločevine. Takšna pločevina razdelilni jašek zelo dobro zaščiti, hkrati pa po njej brez težav tudi hodimo ali vozimo, saj zlahka prenaša tudi veliko težo in obremenitve.

Gre za zelo uporabno rešitev, ki se uporablja na različnih zunanjih površinah. Vgradnja je preprosta in nezahtevna, zato je razdelilni jašek lahko hitro vgrajen. V jašku so lahko različne električne vtičnice ali kabli oziroma druge napeljave, ki bi jih radi uporabljali zunaj. Takšni razdelilni jaški so nujen element vsakega štadiona, saj bi bilo brez njih veliko težje speljati različne športne prireditve, prav tako pa napeljave, skrite v jašku, prav pridejo pri vzdrževanju štadiona oziroma igrišča ali tekaške steze oziroma kakšnega druge urejene športne zunanje površine.

Kljub temu, da je razdelilni jašek SPORTFIX tip E, ki ga izdeluje Hauraton, v prvi vrsti namenjen uporabi na športnih terenih, pa to še ne pomeni, da ga ni moč uporabiti kje drugje. V resnici se takšen razdelilni jašek lahko uporabi praktično kjerkoli bi želeli imeti dostop do električnih vtičnic in napeljav, hkrati pa bi bile te varno pospravljene in  zaščitene pred zunanjimi dejavniki. Če jih želimo uporabljati, razdelilni jašek enostavno odpremo, zaprt pa postane skoraj neviden in nemoteč element vsakega parka, vrta, dvorišča ali druge zunanje površine.