Poskrbite za kakovostno okvirjanje!

Z okvirjem slika dobi žlahtnost, zato je še kako pomembno, da izberete pravi okvir, ki jo bo polepšal. Vsaka slika pa naj bo to recimo poster, kakšna dragocena umetnina, vaša kreacija, sestavljanka oziroma puzzle, gobelin vaše babice ali tete, družinska fotografija ali kaj drugega je za lastnika nekaj posebnega in mu polepša bivalni prostor. Pogled na lepo podobo ali sliko mu budi spomine, čustva …, zato je pravilna izbira okvirja in kakovostno okvirjanje zelo pomembno.

To namreč vpliva na to, kako bo vsebina slike prišla do izraza, zato se splača temu posvetiti nekaj več pozornosti. Če želimo sliko obesiti na vidno in izpostavljeno mesto v našem domu, je prav, da ima ta slika tudi kakovosten in lep okvir, ki ga je treba premišljeno in skrbno izbrati.

Izberite najprimernejši okvir

Okvirjanje se začne pri izbiri primernega okvirja. Izbira je velika, a prave variante ni vedno lahko izbrati. To namreč terja kar nekaj časa in preizkušanja možnosti. Pri tem je treba upoštevati tako samo sliko kot tudi to, kje bo izobešena, seveda pa tudi želje naročnika, to, kaj mu je všeč. Nekatere slike pridejo do izraza le, če poskrbimo tudi za ustrezen paspartou, prav tako pa je treba poskrbeti tudi za podokvir. Ta umetnini daje večjo trdnost in omogoča lažje obešanje.

Pri marsikaterem delu z malo starejšo letnico pa je velikokrat treba platno tudi ponovno napeti in tako poskrbeti za lep izgled slike na njem ali pa je treba sliko kaširati. Šele nato se začne izbira primernih profilov oziroma letvic v želeni barvi in dimenzijah.

Delo za izkušene mojstre

Okvirjanje slik je vsekakor delo za izkušene mojstre, ki obvladajo svoje delo. Njim boste zagotovo brez problema zaupali tudi tista umetniška dela, ki vam veliko pomenijo ali imajo visoko ceno, in vam bodo z veseljem pomagali izbrati najprimernejši okvir zanje. Poskrbeli bodo tudi za nameščanje okvirja oziroma za celoten proces od a do ž. Potrudijo se izpolniti vse vaše želje, zato jim jih zaupajte in z veseljem vam bodo pomagali!